Organismes

Actualitat d'Igualtat

Actualitat d'Igualtat

La presència de dones en la producció científica espanyola

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia acaba de publicar l'estudi La presència de dones en la producció científica espanyola, en el qual per primera vegada s'ofereixen dades que identifiquen la presència d'investigadores en la producció científica espanyola publicada entre 2014 i 2018 en revistes referents en l'àmbit internacional. En total, s'han analitzat 304.165 documents identificant a 145.276 investigadores/és d'institucions científiques espanyoles.


 

III Pla d'Igualtat de Dones i Homes de l'Administració de la Generalitat 

El Consell va aprovar el passat 5 d'agost el III Pla d'Igualtat de Dones i Homes de l'Administració de la Generalitat.

 

 

Un mural homenatja a María Cegarra, la primera perita química d'Espanya

La UPV i el centre d'innovació Las Naves reten homenatge a María Cegarra, la primera dona perita química d'Espanya. 


 

 

La Universitat de València destaca pel seu alt nombre d'indicadors de major rendiment
 


 

El 36% dels matriculats en graus STEM són dones, enfront del 56% de la mitjana de la universitat.

Per àmbits: Biologia (62%), Química (55%) i Arquitectura (50%) són els que tenen major presència de la dona a les aules mentre que Informàtica (14%) i Enginyeria Mecànica (17%) se situen en l'altre extrem.

 

 

La investigadora de la UA María Teresa Ruiz Cantero constata la diferència del covid entre homes i dones 

 

María Teresa Ruiz Cantero, investigadora.

La científica publica el seu informe sobre l'anàlisi de la malaltia i la pitjor atenció sanitària cap a les dones. 

 

 

III Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital



 

La III Jornada per a la Igualtat de Gènere Digital va tindre lloc  el 6 d'abril de 2022. Es pot presenciar l'acte des del canal de YouTube de la Càtedra. 

 

 

SHE FIGURES 2021

 

Estan igualment representades dones i homes al nivell doctoral com a investigadores o responsables en les preses de decisions del mig acadèmic? Guanyen les dones tant com els homes? Obtenen el mateix finançament per a la seua investigació? Abandonen les dones les carreres acadèmiques o investigadores abans que els homes?

 

Per a respondre a aquestes i altres qüestions, la Comissió Europea ha publicat a la fi de novembre de 2021 l'informe She Figures 2021, així com el manual She Figures Handbook 2021 que explica la metodologia utilitzada per a redactar l'anterior dossier.

 

She Figures 2021 presenta les últimes estadístiques oficials sobre la trajectòria de les dones en l'àmbit de la investigació.

 

Les dades es presenten seguint la cronologia de qualsevol persona investigadora: des de  la seua graduació en estudis superiors fins a la seua participació en la presa de decisions, passant per les diferents etapes intermèdies. L'estudi té en compte les condicions laborals i les publicacions generades durant la carrera investigadora, i posa en evidència les diferències entre dones i homes en tots els aspectes tractats.

 

European Commission, Directorate-General for Research and Innovation, She figures handbook 2021, Publications Office, 2021

 

 

Desxifrar el codi: l'educació dels xiquetes i els dons en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM)

Col·lectivitat autor: UNESCO, 2019.

Llicència: CC BY-SA 3.0 IGOCC BY-SA 3.0 IGO

Dona i Xiqueta en la Ciència 2022

Dona i Xiqueta en la Ciència 2022