Actualitat d'Igualtat

Actualitat d'Igualtat

III Jornades per a la Igualtat de Gènere Digital 

La III Jornada per a la Igualtat de Gènere Digital va tindre lloc  el 6 d'abril de 2022. Es pot presenciar l'acte des del canal de YouTube de la Càtedra. 

 

 

 

SHE FIGURES 2021

 

Estan igualment representades dones i homes al nivell doctoral com a investigadores o responsables en les preses de decisions del mitjà acadèmic? Guanyen les dones tant com els homes? Obtenen el mateix finançament per a la seua investigació? Abandonen les dones les carreres acadèmiques o investigadores abans que els homes?

 

Per a respondre a aquestes i altres qüestions, la Comissió Europea ha publicat a la fi de novembre de 2021 l'informe She Figures 2021, així com el manual She Figures Handbook 2021 que explica la metodologia utilitzada per a redactar l'anterior dossier.

 

She Figures 2021 presenta les últimes estadístiques oficials sobre la trajectòria de les dones en l'àmbit de la investigació.

 

Les dades es presenten seguint la cronologia de qualsevol persona investigadora: des de la seua graduació en estudis superiors fins a la seua participació en la presa de decisions, passant per les diferents etapes intermèdies. L'estudi té en compte les condicions laborals i les publicacions generades durant la carrera investigadora, i posa en evidència les diferències entre dones i homes en tots els aspectes tractats.

 

European Commission, Directorate-General for Research and Innovation, She figures handbook 2021, Publications Office, 2021

 

Desxifrar el codi: l'educació dels xiquetes i els dons en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM)

Col·lectivitat autor: UNESCO, 2019.

Llicència: CC BY-SA 3.0 IGOCC BY-SA 3.0 IGO

Dona i Xiqueta en la Ciència 2022

Dona i Xiqueta en la Ciència 2022