detall nota de premsa

La Conselleria proposa la implantació de tres graus nous per al curs 2021-2022

22/02/2021

- Elevarà al Ple del Consell l'aprovació de Ciències de l'Esport en la Universitat Jaume I i en la Universitat Cardenal Herrera-CEU de Castelló i Enginyeria en Organització Industrial en la VIU
- La resta de títols sol·licitats per les universitats estan en fase d'estudi i esperant rebre els informes preceptiusLa Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha informat aquest dilluns al Ple del Consell Valencià d'Universitats i Formació Superior que elevarà al Ple del Consell la implantació de tres graus nous per al curs 2021-2022.

Aquests tres graus són Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, en la Universitat Jaume I i en la Universitat Cardenal Herrera-CEU de Castelló, així com el grau d'Enginyeria en Organització Industrial en la VIU.

Pel que fa a la resta de títols que han sol·licitat les universitats, la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital està esperant rebre els informes preceptius, que estan en fase d'estudi.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha explicat que "teníem l'objectiu d'agilitzar els tràmits d'aprovació de les titulacions, amb la finalitat que estiguen aprovades al maig i així les universitats tinguen més seguretat i puguen fer els respectius plans de captació de l'alumnat i, al mateix temps, també permetre a l'alumnat saber amb quins graus comptarà després de passar les proves d'accés".

En aquesta reunió també s'ha tractat el projecte de decret mitjançant el qual es regula la Comissió Gestora de les Proves d'Accés i prescripció en les universitats públiques del Sistema Valencià, la principal novetat de les quals, respecte al decret anterior, és la creació de la Subcomissió de Suport Educatiu.

Aquesta subcomissió tindrà entre les seues funcions les relacionades amb els processos de peticions d'adaptacions vinculades a les necessitats educatives especials per als exàmens de les proves d'accés a la Universitat i també de les resolucions.

Estarà formada pel coordinador general de les PAU, un representant de cada una de les universitats públiques que pertanyen a la Subcomissió Acadèmica, així com un altre representant designat per les universitats públiques valencianes, com a responsable de les mesures de suport educatiu.

També integraran aquest grup dos representants de la Direcció General d'Inclusió Educativa, un funcionari de la Direcció General d'Universitats i un inspector d'Educació, designat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Arxius relacionats