detall nota de premsa

Innovació divulga les mesures extraordinàries per a les estades a l'estranger dels programes per a la promoció de la investigació científica

24/03/2020

- Aconsella seguir les recomanacions del Govern d'Espanya i del Ministeri d'Assumptes Exteriors
- En acabar l'estat d'alarma s'estudiaran de manera individual, i amb la màxima flexibilitat possible, les circumstàncies que han concorregut en les estades desenvolupades en aquests diesLa Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha emés una nota informativa dirigida al personal investigador que es trobe realitzant una estada a l'estranger dins dels programes per a la promoció científica, el desenvolupament tecnològic i la innovació a la Comunitat Valenciana.

En aquests moments, són prop de 69 els investigadors i investigadores en fase postdoctoral (APOSTD 2018 i 2019) i 20 predoctorals (BEFPI 2020), que es troben en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana, a més de 20 persones investigadores doctores en centres d'investigació situats fora de la Comunitat (BEST 2020).

Concretament, el comunicat aconsella que, davant de la situació excepcional derivada de les mesures adoptades per a la contenció del COVID-19, el personal científic que es troba realitzant una estada a l'estranger ha de seguir les recomanacions del Govern d'Espanya, en particular del Ministeri d'Assumptes Exteriors, a través del consolat o l'ambaixada corresponent, així com de les autoritats locals del lloc de la seua estada.

Per a fer-ho, pot accedir a l'enllaç següent: consulteu ací.

Així mateix, la Conselleria ha informat que, quan acabe l'estat d'alarma s'estudiaran de manera individual, i amb la màxima flexibilitat possible, les circumstàncies particulars que han concorregut en les estades que s'han desenvolupat en aquests dies, a fi de poder donar una solució adequada.

De la mateixa manera, la Conselleria ha comunicat que estan pendents de resolució les subvencions per a estades de contractats predoctorals (BEFPI 2020) i per a estades de personal investigador doctor (BEST 2020).

Pel que fa als que estan pendents d'incorporació al seu centre de destinació en les pròximes setmanes, el comunicat informa que, una vegada acabat l'estat d'alarma, s'estudiarà el procés que s'ha de seguir, així com les mesures i les solucions que s'adopten.

En aquest sentit, la Conselleria estudiarà "de manera individual, i amb la màxima flexibilitat possible, les circumstàncies particulars que han concorregut en les estades que s'han desenvolupat en aquests dies, a fi de poder donar una solució adequada a cada cas".

Per a qualsevol consulta, la Secretaria Autonòmica d'Universitat i Investigació ha habilitat els correus electrònics següents: pcuni_fse@gva.es (subvencions BEFPI 2020 i APOSTD 2018 i 2019) i dgpc_becasayudas@gva.es (subvencions BEST 2020).